DJEČJA ORALNA HIGIJENA

 

Svaka dob zahtijeva posebnu njegu zbog različitih fizioloških promjena koje se događaju u ustima i kako bi se osigurao pravilan razvoj usne šupljine i zuba. Grupacija DENTAID posebnu pozornost posvetila je svakom pacijentu pa tako i najmanjima.

Karijes je vrlo česta pojava kod male djece. Jednom kad je zub zahvaćen karijes napreduje vrlo brzo i može doći do živca brže nego kod odrasle osobe. Odgovarajuća oralna higijena je bitna kako bi se izbjegla akumulacija dentalnog plaka, zbog toga u dobi od 2 do 12 godina važno je da dijete razvije naviku četkanja zubi, uz nadzor odrasle osobe. Također posjet doktoru dentalne medicine najmanje jednom godišnje spada u brigu o oralnom zdravlju svakog djeteta.


Dječji zubi i njihov rast

Između 2. i 6. godine života, djeca imaju mliječne zube, a nakon 6. godine života, mliječni zubi bivaju zamijenjeni trajnim zubima. 35% djece u svijetu razvije karijes na trajnim zubima – razmak između zubi koji nastaje radi ispadanja mliječnih zubi, doprinosi razvijanju dentalnog plaka i karijesa

mljecni_zubi_web

trajni_zubi_web


Kompletna dječja oralna higijena

U ponudi imamo dječje linije VITIS kids i junior (zubne paste i četkice) te  Philips Sonicare for kids električne četkice.

 

junior kids-web2

VITIS kids i junior je linija sa simpatičnim četkicama i zubnim pastama ugodnog ukusa da bi lakše privukli interes djeteta da zavoli svakodnevno održavanje oralne higijene. Nude posebnu zaštitu desni i učinkovitu prevenciju od karijesa.


philips_sonicare_kids_cetkanje_new

Uzbudljiv početak u usvajanju zdravih životnih navika

Za one koji preferiraju električne četkice za djecu u ponudi imamo Philips Sonicare for Kids posebno osmišljena električna četkica za djecu sa zabavnom aplikacijom koja će djeci pomoći da bolje i duže peru zube. Odabirom načina rada (slabiji ili umjerni intezitet) prilagođene su za djecu od 4-10 godina. Kako bi sve bilo još zabavnije dolaze pakirane sa 8 različitih naljepnica kako vašoj djeci nebi nikad bilo dosadno.

 

button-naruci-online