PerioAid_Cover-780x321

Zbog čega je važno koristiti tekućinu za ispiranje usta?

Tekućina za za ispiranje usta je vodena otopina koja sadrži aktivne tvari i sastojke čijim korištenjem Vaša svakodnevna oralna higijena postaje potpunom. Tekućine su djelotvorne kod sprečavanja nastanka plaka, te uz to osiguravaju maksimalnu svježinu.

Zubni plak (oralni biofilm) je bakterijski sloj koji nije lako ukloniti sa zubnih površina. Eksperimentalna istraživanja i kliničke studije provođene unazad pola stoljeća potvrdile su da je uklanjanje bakterijskog plaka nužan preduvjet za zdravlja zubi i parodonta.

Održavanje adekvatne razine dnevne oralne higijene je bitno u prevenciji i kontroli svih stanja i oboljenja uzrokovanih nakupljanjem plaka. Naime, plak je ključni čimbenik u nastanku karijesa, gingivitisa, ali i kroničnog parodontitisa. Iako se oralni biofilm odnosno plak ne može u potpunosti ukloniti svakodnevnom oralnom higijenom, on se može držati pod kontrolom, a nužno je i redovito mehaničko uklanjanje kod doktora dentalne medicine.

Da bi zube i desni održali zdravima potrebno je redovito četkanje uz korištenje zubne paste s fluoridom uz korištenje interdentalnih četkica ili zubnog konca. Na taj način spriječiti ćete nakupljanje plaka. No, u nekim situacijama, bilo zbog manjka motivacije ili nekih drugih ograničavajućih čimbenika, provođenje oralne higijene je otežano – primjerice, kod starijih osoba, osoba tijekom ortodontske terapije, kao i kod osoba s psihičkim/fizičkim ograničenjima. Čak i kod osoba čija je oralna higijena optimalna, moguće je otežano uklanjanje plaka, naročito s teže dostupnih međuzubnih prostora.

Upravo zbog toga važno je koristiti tekućinu za ispiranje usta. DENTAIDOVE linije proizvoda nude bogat izbor vodica, za različite indikacije.

Zbog navedenih poteškoća kod uklanjanja plaka tijekom svakodnevne oralne higijene, potrebne su i druge metode kako bi oralna higijena bila potpuna i učinkovita – a to je kemijska kontrola plaka koja se postiže korištenjem tekućina za ispiranje.

Zašto tekućina za ispiranje usta?

Upotreba tekućine za ispiranje nakon mehaničke oralne higijene pomoću četkice, paste i interedentalne četkice ili konca pruža efikasno uklanjanje plaka. Tekućine sadrže aktivna sredstva i sastojke zahvaljujući kojima je vaša svakodnevna oralna higijena potpuna i učinkovita.

Postoje različite vrste tekućina za ispiranje usta, posebno formuliranih kako bi zadovoljile potrebe svakog pojedinog pacijenta. Vodice za ispiranje usta koriste se u terapeutske svrhe, za liječenje specifičnog stanja, kao i za preventivno djelovanje.

Odaberite tekućinu za ispiranje usta koja je najprikladnija za specifične uvjete u vašoj usnoj šupljini :

  • za svakodnevnu oralnu higijenu i očuvanje zdravlja desni (VITIS GINGIVAL)
  • tijekom ortodontske terapije (VITIS ORTHODONTIC)
  • kod povećanog nakupljanja plaka (PERIO AID)
  • izbjeljivanje (VITIS WHITENING)
  • kserotomija/ suha usta (XEROS)

Svakodnevnim korištenjem odgovarajuće tekućine za ispiranje usta, vaša će oralna higijena biti potpuna što je garancija uspjeha u kontroli i prevenciji bolesti usne šupljine uzrokovanih oralnim biofilmom ili plakom.