Njega i zaštita tijekom ortodontske terapije

 

Ortodontski pacijenti zahtjevaju posebnu njegu sa specifičnim proizvodima za potencijalne komplikacije tijekom tretmana. Dokazano je da su stav pacijenta i pravilna oralna higijena ključni za uspjeh lijepog osmijeha, stoga je grupacija DENTAID posebni nagalasak stavila na liniju VITIS orthodontic koja pruža odgovarajuću njegu i zaštitu za pacijente koji koriste ortodontsku terapiju.


Theyʼre not braces. Theyʼre the preview of your new life!


ortho-web

Kompletna linija za svakodnevnu primjenu tijekom ortodontske terapije VITIS ORTHODONTIC vosak, pasta i vodica posebno je osmišljena za ortho pacijente. Smanjuje stvaranje zubnih naslaga i pomaže u cijeljenju sluznice od iritacija uzrokovane bravicama.  Vosak se nanosi na ortodontske bravice, čime štiti sluznicu od oštećenja i iritacija uzrokovanih bravicama.  Zubna pasta polutekućeg je oblika što olakšava čišćenje samih bravica, dok je okus paste i vodice vrlo ugodan, okusa jabuka i mente što doprinose lakšem održavanju čistoće samog aparata.

ortho-web-vlakna


Četkica je specijalno dizajnirana za čišćenje fiksnog ortodontskog aparatića
. Mala glava četkice za lakšu dostupnost u teže dostupnim područjima u ustima. V-oblik četkice za efikasno čišćenje oko luka i bravica. Monotip – vrh glave četkice za ciljano čišćenje.

button-naruci-online


Savjeti za ortodontske pacijente

  • Četkajte zube poslije svakog obroka se zubnom četkicom koja omogućava čišćenje bravica i zubi u isto vrijeme (V-oblik četkice).
  • Odaberite zubnu pastu sa protuupalnim i ljekovitim svojstvima za rješavanje osnovnih problema koje uzrokuju bravice: karijes i afte.
  • Koristiti vodicu za usta koja pojačava djelovanje zubne paste i dopire do teže dostupnih područja.
  • Interdentalna higijena sa koncem i trakom, interdentalnim četkicama i tušem za usta.
  • Nemojte jesti ljepljivu hranu koja se može nakupiti na bravicama ili tvrdu hranu koja može dovesti do pucanja ili odvajanja bravica.
  • Smanjite unos šećera kako bi spriječili nastanak i razvoj karijesa.
  • Ako vam bravice ili lukovi puknu ili se odvoje, kontaktirajte vašeg ortodonta i slijedite upute koje ste dobili.
  • Korisitite ortodontski vosak kako bi zaštitili usnu sluznicu od iritacija uzrokovanih ortodontskim aparatićem.