Oralna higijena uz ortodontski aparatić

Oralna higijena uz ortodontski aparatić
___

Osobe sa ortodontskim aparatićem zahtjevaju posebnu njegu sa specifičnim proizvodima kako bi se spriječile potencijalne komplikacije tijekom nošenja aparatića.


Fokus ortodontske terapije nije samo na stvaranju idealnog osmijeha, već i na ravnanju lošeg zagriza, koji uz lijepe zube, može poprilično promijeniti konture vašeg lica. Cilj svake ortodontske terapije je postići simetrični izgled lica koji se dobiva uz ravni niz zubi i atraktivni profil lica.

Međutim kako bi terapija bila uspješna nužno je da zubi budu i ostanu zdravi. To možete postići uz redovite posjete kod vašeg ortodonta te održavajući dobru oralnu higijenu.
_______

cetkiceKako održavati dobru oralnu higijenu dok nosite aparatić?

Obzirom na početni poredak zubi i na pravilnost zagriza, svaki pacijent ima drugačiji period trajanja terapije. Ključno je da se od početka pravilno i konstantno čiste zubi i bravice, ne zanemarujući nijedan preporučeni dio njege. Pet je ključnih koraka za idealnu njegu zubi kod osoba sa aparatićem.

 

 

  • Ujutro, navečer te pola sata nakon svakog obroka četkajte zube četkicom sa posloženim vlaknima u V-oblik, koja omogućava čišćenje bravica i zubi u isto vrijeme.
  • Odaberite zubnu pastu sa fluorom koja ima protuupalna i ljekovita svojstva za rješavanje osnovnih problema koje uzrokuju bravice: karijes i afte. Idealan odabir bila bi pasta polutekućeg oblika.
  • Koristite vodicu za usta koja pojačava djelovanje zubne paste i pomaže u održavanju teže dostupnih područja u ustima.
  • Čistite međuzubne prostore i prostore između bravica interdentalnim četkicama i oralnim tušem.
  • Korisitite ortodontski vosak kako bi zaštitili usnu sluznicu od iritacija uzrokovanih ortodontskim aparatićem.

Naravno osim dobre njege bitno je paziti na prehranu te izbjegavati ljepljivu hranu koja se može nakupiti na bravicama ili tvrdu hranu koja može dovesti do pucanja ili odvajanja bravica.  Također bitno je smanjiti unos šećera kako bi se spriječio nastanak i razvoj karijesa.

_______

Naša preporuka

Oralno zdravlje  bitno je za cjelokupno zdravlje vašeg organizma, stoga je odabir proizvoda izrazito bitan.

VITIS orthodontic kompletna je linija specijalizirana za svakodnevnu oralnu higijenu i njegu usta, zubi i gingive osoba sa ortodontskim aparatićem. Osigurava čistoću ortodontskih bravica. Sadrži cetilpiridin-klorid (CPC) antiseptik koji ima dokazani preventivni učinak protiv infekcija i virusa. Proizvodi ne sadrže gluten i alkohol.

pogledaj_proizvode

 

_______