Kako do bijelijih zubi?

Izbjeljivanje zubi_blog_

Kako do bijelijih zubi?

Većina nas se barem jednom zapitala kako doći do bijelijih zubi. Kako bismo odgovorili na to pitanje važno je da znamo koji je uzrok žutih zubi.

 


Zašto zubi postaju žuti?

Zubna caklina (vanjski dio zuba) prirodno je bijele boje. Ispod nje se nalazi dentin koji je prirodno žućkaste boje. S obzirom na to da se s vremenom caklina troši, njezina bijela boja se gubi i sve vidljivija postaje žućkasta boja dentina.

ZUB


 

Što najviše utječe na boju zubi

cigareta   Pušenje
Katran koji se nalazi u cigaretama taloži se na zubima i tako zubi mijejaju boju. Moguće je odstraniti talog međutim ako ne prestanete pušiti žuta boja će se vratiti.

vino aj  Crno vino i crni čaj
Sadrže tanin koji uzrokuje mrlje na zubima te oni postaju žući.

coffee Kava
Kofein uzrokuje tamne naslage na zubima. Trebalo bi  ograničiti konzumaciju kave na jednom dnevno i u razmaku od sat vremena bi trebalo oprati zube. Ako niste u mogućnosti oprati zube odmah nakon konzumacije, pomoć će vam i žvakaća guma kao privremeno rješenje.

sok Sokovi 
U ovoj kategoriji najštetniji su gazirani sokovi. Negazirani voćni sokovi i prirodno cijeđeni sokovi također su štetni za naše zube zbog njihove visoke razine kiselosti i šećera.


60_40
Oralna Higijena
Sva hrana koju konzumiramo nije toliko štetna kao loša oralna higijena. Zube bismo trebali prati najmanje dvaput dnevno. Također trebalo bi se prakticirati interdentalno čišćenje zubi. Večina ljudi nezna da se običnim četkanjem zubi čisti samo 60% zubnih naslaga. Interdentalno čišćenje (između zubi) nam pomaže da odstranimo još 40% naslaga koje nemožemo očistiti klasičnom četkicom za zube.


Izbjeljivanje kod kuće??

U današnje vrijeme “efikasni preparati “ za izbjeljivanje zubi kod kuće sve su više popularni. Nemojte dopustiti da vas zavaraju!
Kontaktirajte svog stomatologa i posavjetujte se o načinima izbjeljivanja.

Preporučamo vam profesionalno izbjeljivanje zubi.


 

Naša preporuka

whitening

Preporučamo vam liniju Vitis Whitening koja učinkovito zadražava bijelinu nakon profesionalog izbjeljivanja, štiti od dentalne preosjetljivosti te prevenira nastanak kamenca i karijesa.

Vraća prirodnu bjelinu i sjaj zubi kroz 5 djelovanja:

1 Uklanja mrlje
2 Spriječava nastanak kamenca
3 Jača caklinu
4 Polira
5 Obnavlja i izbjeljuje

 

pogledaj_proizvode