5 anti COVID-19 preporuka za oralnu higijenu

 

5 anti COVID-19 preporuka za oralnu higijenu

Kroz usta ulazi najveći broj bakterija i virusa te stoga moramo zaštiti dobrom oralnom higijenom. Za vas smo sastavili 5 bitnih anti COVID-19 preporuka.

 

cetkati_zube

1) Četkati zube 3x dnevno

Potrebno je svakodnevno 3 puta četkati naše zube: ujutro, nakon ručka i prije spavanja. Također, kod svakog četkanja, potrebno je koristiti interdentalnu četkicu kako bi se međuzubni prostori očistili. Klasično čiščenje zubi, bez interdentalnog četkanja, ima samo 60% učinkovitosti! Stoga ne zanemarujte interdentalno čišćenje jer donosi 40% oralne higijene!


poklopac_cetkice

2) Koristiti zaštitnu kapicu

Obavezno zaštitite vašu četkicu sa zaštitnom kapicom kako biste izbjegli širenje bakterija od ostalih četkica i od ambijenta.


zamjena_cetkice

3) Zamjena četkice

Većina nas promijeni četkicu tek kada se «uništi». To je nažalost krivo i nije higijenski. Svaka 3 mjeseca, kada se mijenjaju godišnja doba, potrebno je zamijeniti zubnu četkicu kako bismo zaštitili naša usta. Ako ste prehlađeni, to prenosite na vašu zubnu četkicu! Zbog toga je vrlo bitno da nakon prehlade i infekcije promijenite svoju zubnu četkicu te se time osigurate od ponovne zaraze!


ciscenje_jezika

4) Čistite vaš jezik.

Na epitelnim staniicama jezika se nalazi velika količina receptora za koje se veže SARS-CoV-2. Koristite Halita čistač jezika koji otklanja naslage koje se formiraju na površini jezika i u najteže dostupnim mjestima.


cpc_vodice

5) Koristite paste i vodice sa CPC

CPC(cetilpiridin-klorid) je antiseptik i sastojak pasti i vodica koji djeluje antibakterijski i antivirusno. Smanjuje kolicinu SARS-CoV-2 u ustima te tako sprječava širenje istih u respiratorni trakt. Optimalna zaštita se dobiva ako se grglja vodice sa CPC dvaput dnevno po trideset sekundi!